Чемпіонат України 2023 серед чоловіків – триплети, тир

У Києві відбувся перший цього року чемпіонат України з петанку. Грали дисципліни чоловічі триплети та тир.

Загалом взяло участь 43 спортсмена, 12 команд з Ужгород, Мукачева, Львова, Києва, Ніжина, Вишгорода, Полтави, Харкова, Черкас.

Грали три дні кругову систему у двох групах. Із кожної групи виходило по 3 команди. Фінальні ігри також відбувалися по круговій системі. Проте до останнього не можна було сказати, хто ж стане переможцем.

Запеклі ігри часто вирішувалися на останньому кошонеті або навіть останньою кинутою кулею.

Чемпіоном України з петанку в дисципліні чоловічі триплети стала команда з Києва, до складу якої увійшли: Дмитро Бугай, Олександр Коваль, Сергій Курдибаха, Сергій Жуковський. Хлопці представлять Україну на чемпіонаті світу в місті Котону (Бенін), який відбудеться на 14–17 вересня 2023 року. 

Друге місце – за командою Харків/Львів: Олег Косолапов, Павло Грибачов, Владислав Несмянович, Микола Дудюк. Досвідчена стабільна команда, учасники багатьох міжнародних змагань. Спортсмени цієї команди представлять Україну на чемпіонаті Європи серед чоловічих триплетів, який відбудеться 21–24 вересня 2023 року у місті Альбервіль (Франція).

Третіми стали спортсмени з команди Харків/Мукачево: Владислав Годованець, Валентин Лемешевський, Андрій Каменєв, Євген Агоста.

У дисципліні тир переміг Павло Грибачов з Харкова. Досвідчений і один із найкращих шутерів України. Друге місце у Владислава Несмяновича. Третє місце взяв Володимир Сидоренко.

Вітаємо призерів та дякуємо всім учасникам за гарну гру!

Чемпіонат України 2023 серед чоловіків – триплети, тир