Чемпіонат України 2023 в змішаних дисциплінах

Чемпіонами України з петанку стали Андрій Каменєв (Харків), Ганна Безродна (Харків), Марія Невмержицька (Київ) та Олександр Коваль (Київ).


Друге місце посіла команда у складі Олега Косолапова (Харків), Єлизавети Волкової (Харків), Олександри Шевченко (Ужгород), Павла Грибачова (Харків).


Третьою стала команда з Ужгорода у складі Євгенія Лиховидова, Власти Височанської, Ігоря Сехіна та Олени Колодій.


Змагання відбулися в Ужгороді на Стадіон «Авангард» Ужгородської міської ради.
13 команд, 52 спортсмена із Харкова, Полтави, Києва, Вишгорода, Черкас, Львова, Івано-Франківська, Мукачева та Ужгорода.
Боротьба в основній групі була запекла. Аж чотири команди мали однакову кількість перемог і результати визначалися за особистими зустрічами та кількістю балів. Майже всі ігри вирішувалися на останньому кошонеті. Відтак до останнього не були очевидні результати.
Переможці представлять Україну на Чемпіонаті світу в Беніні у вересні.


І трохи про наших чемпіонів:

Олександр Коваль – член київського петанк-клубу, найдосвідченіший спортсмен у цій команді, має багаторічний досвід виступів у складі збірної команди України на чемпіонатах Європи та світу. Призер Чемпіонатів України.


Андрій Каменєв – учасник чемпіонату світу серед чоловічих триплетів та тиру у 2021 році (Іспанія). Призер Чемпіонатів України. Член та один із найсильніших спортсменів не лише свого харківського петанк-клубу „Таббі”, а й України в цілому.


Ганна Безродна буде дебютанткою на світовому змаганні. А тому ми всі будемо ще більше уболівати і підтримувати. Спортсменка належить до харківського петанк-клубу „Таббі”, як і уся її родина, яка також грає в петанк.


Марія Невмержицька – член київського петанк-клубу. Грала у складі нашої збірної на першому для України чемпіонаті світу з петанку в турецькій Анкарі в 2007 році. Тоді українська федерація стала членом міжнародної федерації петанку (FIPJP) та відрядила перших спортсменів.


Ще раз вітаємо переможців та бажаємо їм вдалого виступу на Чемпіонаті світу!

І дякуємо ЗСУ!