Недільний петанк у парку ім. Т.Г.Шевченка в Києві

Жбурляли на здоров’я!

Народні депутати України тепер уміють грати в петанк. Училися самі та залучали вчитися інших. Захід відбувся у парку Шевченка в Києві.

Петанк зародився у французькому Провансі. Дуже популярний вид спорту в Європейських країнах та стрімко набирає популярності в Україні. Головне завдання гри – жбурляти металеві кульки якомога ближче до маленької дерев’яної, яка зветься „кошонет”. Дослівно – „поросятко”. Петанк – проста та зрозуміла гра, яка не потребує особливих навичок та фізичної форми. Чисте задоволення та спілкування.

Недільний петанк у парку – це ініціатива міжфракційного депутатського об’єднання „Без ярликів” https://www.facebook.com/ngonolabels/ за підтримки Федерації петанку України. Вчили грати в петанк спортсмени петанк-клубів „Київ” та „Кошовий”.

Народний депутат України Дмитро Наталуха, який того дня теж вчився грати в петанк разом зі своїми колегами, поділився враженнями від нового петанкового досвіду:

„Ми плануємо розвивати петанк у парках по всій країні. Це чудова європейська гра. Ненапряжна альтернатива для сімейного відпочинку. Можливість зібрати друзів, яких не бачиш по пів року. І, в решті решт, поспілкуватись. Ця гра саме про це. Перехожі кілька разів запитували нас, чи тепер щонеділі можна пограти? Скажу так, нам потрібно трохи часу та досвіду і ми зробимо петанк міською традицією”.

Федерація петанку України щиро вдячна за ініціативу та підтримку від народних обранців, спортсменам – за навчання та усім тим, хто взяв участь у цікавому, незвичному, позитивному заході заради розвитку нашого виду спорту.